Голмайстор №1 на испанския национален тим Давид Вия е разследван за сексуално посегателство над жена по време на престоя си в Ню Йорк Сити. Става дума за бивш служител в клуба, която твърди, че в продължение на години ежедневно е била опипвана от бившия нападател на Барселона. Самият Вия отрече обвиненията.

Жената е известна като Скайлър Б. В “Туитър” тя написа следното: “Не минаваше ден, в който той да не ме опипва и да ме тормози вербално. Когато получих възможност да работя в клуба, смятах, че това е шансът на живота ми. Но за сметка на това получих Давид Вий, който всеки ден ме докосваше, а моите шефове намираха това за много смешно.”

В своя защита Вийя определи думите на дамата като “напълно неверни”. “Странно е защо толкова време никой не повдигна въпрос, ако се е чувствал неудобно”, отчита испанецът.

Давид Вийя изкара около четири сезона в Ню Йорк Сити, а наскоро прекрати кариерата си. От 17 години насам той е женен за детската си любов Патрисия Гонсалес, като двамата имат три деца.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.