Футболистът на Севиля Виктор Мачин – Витоло намекна, че при добра оферта за него и клуба е напълно възможно да напусне „Рамон Санчес Писхуан“ през летния трансферен прозорец.

Според последните информации в испанската преса, Атлетико Мадрид вече си е осигурил услугите на Витоло, но „дюшекчиите“ изчакват решението на КАС, за да се уверят, че наказанието, което ФИФА им наложи ще бъде отменено и ще могат да картотекират нови попълнения.

„Никой не знае какво ще ми предложи бъдещето и къде ще играе през следващия сезон. Аз се чувствам изключително щастлив в Севиля, където хората ме обичат“, коментира Витоло.

„Ако от Севиля имат желание да ме продадат, аз ще приема решението на клуба. Трябва да преценим и двете страни кое е най-доброто решение. При всички положения една оферта ще бъде разгледана, както от мен, така и от клуба. Трябва да помислим“, добави испанският национал.

Атлетико Мадрид с трансферен удар

„Все още не мисля да напускам Севиля. Когато настъпи този момент, ще взема най-правилното решение. Ако напусна Севиля, трябва да отида в отбор, където ще се чувствам щастлив и където ще мога да играя редовно. Моето желание е да попадна в националния отбор на Испания за Световното първенство в Русия. Аз имам договор със Севиля и ако някой иска да ме привлече, ще трябва да плати сумата, която е записана в моята освобождаваща клауза с клуба. Всеки един футболист иска да играе във Висшата лига. Разказвали са ми, че е много натоварващо, но първенството е много интересно. В момента единствено мисля върху това как да си почина добре по време на ваканцията и за нищо друго. Пожелавам голям успех на Мончи в Рома. Надявам се, че там той ще постигне поне това, което успя в Севиля. Аз продължавам да бъда много добър приятел с него. Неяснотата относно бъдещето на Хорхе Сампаоли не повлия на колектива в отбора. За нас е чудесно, че завършихме сезона на четвърто място и отново ще имаме възможност да играем в Шампионска лига. Ще трябва да минем през плейофа, но задължително трябва да влезем в групите. За нас ще бъде чудесно още една година да играем в Шампионска лига. Това ще означават нови финансови постъпления в клуба, а за Севиля това е от особено важно значение. Йоветич е невероятен футболист. Надявам се, че той ще остане в Севиля. Той бързо успя да спечели сърцата на хората. Ще ми хареса, ако новият треньор има вижда за играта, които са да налагаме контрол върху топката. С Емери имахме идея да изглеждаме много солидно. Сампаоли промени нещата и играем директно, но контролираме и топката. Трябва бързо да си я подаваме, а за това се изисква прецизност. Ще ми хареса, ако при новия треньор играем така, че да контролираме топката“, каза още Витоло.