Старши треньорът на Севиля Винченцо Монтела изясни причините, за да продължи кариерата си в Испания. Италианецът иска да натрупа стаж в чужбина и лесно е намерил общ език с ръководството на испанския клуб.

"През последните години разширих моите хоризонти и исках да получа опит в чужбина. Когато дойдох в Севиля, намерихме общ език с ръководството на клуба. Също така ми харесваше този отбор. Разбрах, че ще има известни трудности, разбрах, че има много работа, но това ме мотивира", коментира Монтела. 

"По мое мнение, в съвременната история този клуб е най-успешният в Европа по отношение на спечелени трофеи, така че изборът бе лесен. Мисля, че треньорът никога не трябва да спре да експериментира, да учи нови неща и да се развива", добави той. 

:Харесва ми, че моят отбор работи добре в тренировките и играе добре. Сигурен съм, че е по-трудно да се покаже добър футбол, отколкото просто да се играе за резултат. Харесва ми, когато всички играчи участват в атакуващите действия, въпреки че разбирам, че това е рисковано", каза още Монтела. 

43-годишният треньор започна работа в Севиля през декември 2017 г. Преди това Монтела работи повече от година в Милан.