Виляреал успя да измъкне ценна победа срещу тима на Севиля в мач от 12-тия кръг на Примера дивисион. „Жълтата подводница” спечели с 3:2 след като игра повече от едно полувреме с човек повече, а до 67-мата минута губеше с 1:2.

Първият гол в срещата падна в 30-тата минута и бе дело на Гийермо Франко, който с глава оползотвори пас на Сена. Само 4 минути по-късно обаче голмайсторът на Севиля Фредерик Кануте изравни резултата след двойно подаване между него и Луиш Фабиано.

В края на полувремето Севиля остана с човек по-малко след изгонването на Даниел Алвеш, който в рамките на 3 минути получи два жълти картона.

Въпреки числения пасив, андалусийците започнаха много уверено втората част. Още в 49-тата минута те поведоха в резултата след гол на Луиш Фабиано с левия крак.

Въпреки това численият пасив изигра своята роля и гостите от Севиля не можаха да удържат на натиска на домакините.

Виляреал стигна до равенство в 67-мата минута, когато точен бе Гийермо Франко. Той вкара втория си гол в мача отново след удар с глава.

Развръзката на двубоя дойде в 84-тата минута, когато Москуера фаулира Матиас Фернандес в наказателното поле, а именно Фернандес оползотвори отсъдената от съдията Карбало дузпа.

След тази ценна победа, тимът на Виляреал продължава страхотното си представяне в Примера и се намира на второ място с 27 точки, само на една от лидера Реал Мадрид. Севиля пък е на 10-та позиция с 15 точки.