В мач от 33-я кръг на Примера дивисион Виляреал победи като домакин с 2:0 Валядолид и по този начин „жълтата подводница” се изкачи на второ място във временното класиране.

Българският нападател Владимир Манчев не попадна в групата на старши треньора Хосе Луис Мендилибар.

Домакините поведоха в 15-та минута, когато Касорла подаде на Нихат, който се освободи от пазача си Алексис и изпрати топката в мрежата на Асенхо.

В 46-та минута Нихат върна жеста, след като турчина подаде много добре на Касорла, който с хубав и премерен удар оформи крайния резултат в срещата.

Осасуна загуби като домакин с 0:1 от Депортиво Ла Коруня и по този начин галисийци запазиха шансове да се класират за турнира за Купата на УЕФА.

Единственото попадение в срещата отбеляза Серхио от дузпа в 63-та минута.

Леванте сензационно победи с 3:1 Хетафе. Домакините поведоха в 40-та минута чрез Хуанма, но само три минути по-късно Берсон удвои преднината за последните в класирането.

В 53-та минута Педро Леон направи класически резултата за Леванте, а Де ла Ред отбеляза почетното попадение за гостите в 59-та минута от дузпа.

Мурсия загуби с 1:4 от Майорка. Много силен мач за гостите направи Гуиса, който се отчете с хеттрик, след като бе точен в 8-та, 46-та и 85-та минута. Другото попадение за островитяните отбеляза Аранго в 18-та минута, а почетното попадение за домакините бе дело на Баяно в 18-та минута.