Виляреал спря серията от три поредни мача без победа и се наложи с 2:0 при домакинството си на последния в класирането Гранада в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион.

Домакините започнаха много силно мача и в 7-та минута Мануел Тригерос излезе сам очи в очи срещу вратаря Гийермо Очоа, но той демонстрира чудесен рефлекс и спаси удара му.

Никола Сансоне бе много близо до това да отбележи гол в 13-та минута, но защитник на Гранада успя да изчисти топката пред гол линията.

Виляреал продължи да доминира и в 21-та минута след удара на Сансоне топката срещна гредата.

Саму Кастийехо направи добър пробив в 33-та минута, но Очоа успя да затвори ъгъла му и да улови топката.

Виляреал поведе в резултата в 42-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Гранада, Алваро подаде към Бруно, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Гийермо Очоа направи решаващо спасяване в 48-та минута, когато успя да отрази удара на Роберто Сориано.

Виляреал удвои своята преднина в 73-та минута, когато Сансоне центрира от корнер в наказателното поле на Гранада, където се получи разбъркване, но Алваро успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Очоа.

Гранада можеше да върне едно попадение в 79-та минута, но след удара на Артьом Кравец топката се спря в десния стълб на вратата на Серхио Асенхо.

Адриан прехвърли технично отблизо Гийермо Очоа, но топката срещна напречната греда на вратата на Гранада.

След тази победа Виляреал е четвърти с 34 точки, докато Гранада е на последно място с 10 точки.