Виляреал изпусна да стигне до победата при гостуването на предпоследния в класирането Райо Валекано. Срещата от 12-ия кръг на Ла Лига завърши без победител – 2:2.

Виляреал поведе в резултата в 33-та минута, когато Рамиро Фунес Мори пусна много добър пас към Самуел Чуквуезе, който навлезе в наказателното поле на Райо Валекано, финтира двама играчи и с премерен удар вкара топката във вратата на Столе Димитриевски.

Райо Валекано успя да изравни резултата в 45-та минута. Оскар Трехо пусна много остър пас в наказателното поле на Виляреал, където Раул де Томас отблизо не пропусна да вкара.

Раул де Томас отправи опасен удар с глава в 46-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Серхио Асенхо направи блестящо спасяване в 47-та минута, когато отрази много опасен удар на Адри Ембарба.

Гол на Раул де Томас не бе зачетен заради засада в 64-та минута.

Райо Валекано осъществи пълен обрат в 66-та минута, когато Раул де Томас отправи топовен удар от разстояние, Серхио Асенхо спаси, но при добавката Алваро Гарсия не пропусна да вкара.

Виляреал отбеляза гол в 78-та минута, но съдията Гонсалес Гонсалес прегледа ситуацията с ВАР и прецени, че има засада, така че попадението не бе зачетено.

Виляреал все пак успя да изравни резултата с гол на Никола Сансоне в 80-та минута.

Нов гол на Виляреал не бе зачетен заради засада в 84-та минута. Екамби се разписа, но съдията прегледа ситуацията с ВАР и не зачете попадението.

Виляреал завърши мача с човек по-малко, след като съдията Гонсалес Гонсалес изгони Алваро за втори жълт картон в мача.

Райо Валекано е предпоследен със 7 точки, а Виляреал е шестнайсти с 11 точки.