Виляреал продължава да притиска грандовете в испанското първенство, след като разгроми с 4:1 Атлетик (Билбао) в среща от 10-ия кръг в Примера дивисион. Виляреал събра 23 точки и се изравни с Реал, който по-късно днес приема Атлетико (Мадрид). Барселона, който има 22, гостува по-късно днес на Хетафе. Фернандо Йоренте откри за баските в 7-ата минута на мача, но в 39-ата минута бразилският нападател Нилмар да Силва изравни с глава след подаване на Борха Валеро.

Санти Касорла изведе домакините напред в 45-ата минута, възползвайки се от лош пас на вратаря на гостите Горка Ирайсос. В 84-ата минута Джузепе Роси вкара седмото си попадение за сезона за 3:1. Крайното 4:1 фиксира Хеферсон Монтеро в последните секунди на срещата, като по този начин подпечата седмата поредна победа на Виляреал над Атлетик (Билбао) на стадион Ел Мадригал.

Отборът на Сарагоса се откъсна от последното 20-о място в класирането, след като стигна до драматична победа с 3:2 на собствен терен над Майорка. Така със 7 точки Сарагоса изпревари Малага, която снощи падна 0:1 при гостуването си на Еспаньол. Габи Ернандес хвърли в дива еуфория зрителите на стадион Ла Ромареда в последните секунди, след като вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на ветерана в състава на гостите Хосе Луис Марти.

Отборът на Осасуна вече се намира в средата на таблицата с 12 точки, след като разби с 3:0 Еркулес (Аликанте). Гостите от винарския район на Аликанте пък с 9 точки остават първи над зоната на изпадащите заедно с отбора на Алмерия, който днес завърши 1:1 на собствен терен със Спортинг (Хихон).