Добри новини за успешно възстановяване на контузени играчи заляха треньора на Виляреал Ернесто Валверде две седмици преди домакинския мач срещу Левски от Лига Европа на 17 септември.

Трима играчи на жълтите подводници – защитниците Гонсало Родригес и Иван Маркано, както и халфът Дамиан Ескудеро, са почти излекувани от травмите си и ще бъдат на линия още на 13 септември, когато на Ел Мадригал гостува Майорка в среща от втория кръг на Примера дивисион.

В състава на Виляреал има притеснение, че осемте национали в тима няма да са в добра кондиция след мачовете на националните тимове на 5 и 9 септември и някой от тях може да получат почивка срещу Майорка. Това означава, че всички те ще бъдат в оптимално състояние за двубоя Левски.

Четирима от футболистите на Валверде са повикани от Висенте Дел Боске в националния отбор на Испания – Диего Лопес, Хоан Капдевила, Санти Касорла и Маркос Сена. Джузепе Роси се готви с Италия за мача с България, Нилмар очаква сблъсъка на Бразилия с Аржентина, а Годин и Егурен са с националите на Уругвай.