Отборът на Виляреал постигна трети поредна победа в Ла Лига, побеждавайки с 0:1 Реал Сосиедад като гост в 34-ия кръг на Ла Лига.

Успехът отдалечи „жълтата подводница” на 5 точки от опасната зона в испанския елит, като същевременно го доближи на само 2 от днешния му опонент. Реал Сосиедад пък определено показа признаци за криза със серията от 4 последователни мача без успех (в т. ч. три загуби).

Баските не се възползваха от домакинския фактор, като пропиляха чудесни шансове чрез Уилиан Жозе и Рубен Пардо. Тези пропуски позволиха на Виляреал постепенно да набере увереност.

Не за първи път през сезона ветеранът Санти Касорла се доказа като фигура, която може да прави разликата. В 85-ата минута той даде чудесно центриране към Жерар Морено и нападателят отблизо порази целта за 1:0.

Малко по-късно Пабло Форналс можеше да затвърди победата, ала само предизвика отлично спасяване от Херонимо Рули. В продължението домакините се разминаха на косъм от изравняването. Уилиан Жозе с глава стреля от 10-ина метра, а топката премина от грешната страна на десния стълб.

В класирането Виляреал вече е 14-и с 39 точки. Първи под чертата е Жирона – 18-о място и 34 пункта.