Играчите на Виляреал допуснаха малко очакван хикс срещу последния в класирането в Примера дивисион Кордоба. На "Ел Мадригал" двата тима не успяха да си отбележат попадения и това определено е успех за новака в елита. 

Домакините се скъсаха да пропускат през целия мач, но така и не превзеха крепостта на съперниците си. Джоел Кембъл и Жерард Морено пропиляха страхотни ситуации за тима си в началото, но така и не се разписаха. 

Отново костариканският нападател на "жълтата подводница" имаше шансове да се разпише до края, но не беше точен. Единствен Бебе пък имаше възможност да открие за Кордоба, но и той нямаше късмет. 

След почивката домакините продължиха да налитат, но и да пропускат. Джоел Кембъл и Денис Черишев пропиляха най-изгодните ситуации за Виляреал, докато Флорин Андоне имаше един-единствен шанс за гостите, но не го оползотвори. 

В последните минути Кембъл направи два непростими пропуска и в крайна сметка попадения не паднаха. Това не помогна кой знае колко на каузите и на двата тима, тъй като статуквото се запазва. 

Виляреал остава шести, с 52 точки, но вече е 11 зад петия Севиля, но на шест пред седмия Малага. Кордоба остава на последното място с 10 точки и продължава да не познава вкуса на победата от дълго време. А спасителният бряг е на цели 8 пункта.