Виляреал разби с 4:1 като домакин Лацио в мач от група G на Лига Европа. „Жълтата подводница” тотално доминираше в срещата.

Гостите имаха първи възможност да поведат още в 1-та минута, но Томазо Роки пропусна.

Виляреал поведе в резултата във 2-та минута, когато Робер Пирес изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и прати топката в мрежата на Бисари.

Лацио остана с човек по-малко още в 3-та минута, когато Баронио бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се Йоренте.

Домакините удвоиха своята преднина в 13-та минута, когато Пирес подаде към Кани, който не сбърка за 2:0.

В следващата минута Диаките фаулира Нилмар в наказателното поле на Лацио и съдията свири дузпа в полза на „жълтата подводница”. Наказателният удар бе реализиран от Пирес в 15-та минута.

Виляреал също остана с 10 футболисти на терена в 33-та минута, когато Гонсало бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Роки в наказателното поле на домакините и Лацио получи право да изпълни дузпа, която бе пропусната от Паскуале Фоджа, чиито изстрел срещна напречната греда.

В края на полувремето вратарят на Виляреал Диего Лопес получи контузия и бе принудително сменен в началото на втората част от Олива.

Старши треньорът на Виляреал Ернесто Валверде получи втора неприятна новина в 57-та минута, когато Йоренте получи контузия и също бе заменен принудително от Маркано.

Почетното попадение за Лацио отбеляза Мауро Сарате в 73-та минута, след като се възползва от добър пас на Елисеу.

В края на срещата Виляреал получи втора дузпа, след като в 83-та минута Маури фаулира Кани в наказателното поле на Лацио. Джузепе Роси изпълни наказателният удар, но първоначално Бисари отрази шута на италианския нападател, след което при добавката той не сбърка за 4:1.

Виляреал и Лацио вече имат по 6 точки, докато Залцбург е с 12, а Левски няма спечелена точка.