Отборът на Виляреал пропиля комфортен аванс и загуби ценни точки в борбата си за оцеляване срещу Еспаньол в двубоя от 22-ия кръг на Ла Лига. Срещата на Естадио де ла Керамика завърши при 2:2.

До 65-ата минута „жълтата подводница“ поведе с 2:0 след попадения на Висенте Ибора и Санти Касорла от дузпа, но автогол на Даниеле Бонера разклати домакините. След това Роберто Росалес изравни и донесе точката на „лос перикитос“.

В класирането Виляреал остава в зоната на изпадащите, 19-ти, с 19 точки. Еспаньол е 14-ти с 25.

Виляреал създаде първата по-интересна ситуация в мача в 37-ата минута. При центриране от фаул отдясно по атаката,  Жерар Морено засече, но право в левия стълб. За щастие на „жълтата подводница“ топката попадна отново във владение на домакините, които чрез на Ибора откриха за 1:0.

В края на първата част „жълтите“ имаха нова добра възможност. Морено получи чудесен пас в пеналта, ала изстрелът му мина над напречната греда.

След почивката на Еспаньол опита да изравни. В 54-ата минута Борха Иглесиас стреля от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.  

В 59-ата минута малшанс споходи тима на Хави Кайеха. Алдонсо намери пространство пред себе си, но нацели само  левия стълб.  

Виляреал получи право да изпълни дузпа в 65-ата минута. Съдията видя нарушение на Марио Емосо и посочи бялата точка. Санти Касорла се нае с изпълнението и покачи на 2:0.

Десет минути по-късно „лос перикитос“ се радваха. След центриране от фаул фронтално на вратата Даниеле        Бонера имаше страхотния малшанс да засече в собствената си врата, опитвайки се да изчисти.

Намалили пасива си, гостите стигнаха и до изравняване в 81-ата минута. Роберто Росалес с майсторски изстрел извън пределите на наказателното поле отдясно оформи крайното 2:2.

В следващия кръг Виляреал е гост на Валядолид, а Еспаньол посреща Райо Велекано.