Виляреал постигна лесна победа с 2:0 над Атлетик Билбао в среща от 28-я кръг на Примера дивисион. Успехът доближи „жълтата подводница” до челната тройка в класирането, като те вече са само с три точки по-малко от Севиля, която има 51.

Макар резултатът да не е прекалено убедителен, Виляреал имаше превъзходство почти през цялото време. И двата състава си оставяха огромни пространства за атаки и направиха един доста приятен за наблюдаване двубой. Гостите от Билбао в никакъв случай не се бяха предали още със стъпването си на „Ел Мадригал” и също сътвориха доста опасни положения. Единствено в минутите преди почивката двата състава показаха признаци на умора и с удоволствие се прибраха за минутките почивка. След паузата обаче домакините излязоха окрилени и отново започнаха да се редят ситуации пред двете врати.

След около час игра Виляреал натисна сериозно опонента си и бе въпрос на време да открие резултата. В 68-та минута Роси намери добре Санти Касорла и испанският национал направи 1:0. Въпреки че се измъчи доста преди да вкара ново попадение, „жълтата подводница” не изглеждаше застрашена да загуби малката си преднина. Все пак в 91-та минута Матиас Фернандес, появил се като резерва в края на мача, оформи крайното 2:0 с хубава самостоятелна акция.

Атлетик Билбао игра малко повече от десет минути с десет души, след като Маркел Сусаета получи втори жълт картон в 79-та и бе пратен преждевременно под душовете.