Барселона изживя истински шок на стадион „Ел Мадригал”. Каталунците загубиха с 1:3 от Виляреал в мач от осмия кръг на Испанската Примера Дивисион. Два гола за успеха на домакините вкара Сена от дузпи, а един добави Касорла. Почетното попадение за тима на Франк Рийкард отбеляза Къркич.

Головата сметка на Виляреал бе открита само две минути след първия съдийски сигнал, когато Франко подаде перфектен пас на Касорла и той бе точен за 1:0. Едва 11 минути по-късно Сена удвои, след като реализира единайсетметров наказателен удар, отсъден за нарушение на Абидал срещу Пирес.

Барса успя да върне едно попадение в 24-та минута. Негов автор бе Боян Къркич, който засече центрирана топка от Меси.

Сена обаче върна преднината на „жълтата подводница”, като отново се разписа от дузпа и направи кошмара за каталунците още по-жесток. В 34-та минута Пирес изработи нов наказателен удар, този път грешник за Барса бе Милито. Бразилецът с испански паспорт в редиците на Виляреал бе точен за втори пореден път от бялата точка.

Второто полувреме на „Ел Мадригал” не предложи на зрителите същите емоции като първото и двубоят логично завърши със заслужена победа на домакините.

Със спечелените три точки Виляреал събра 15 в актива си и заема третото място в подреждането. Барселона е на второ със 17 точки, а лидер с 19 е Реал Мадрид. „Белият балет” гостува тази вечер на Еспаньол в друга среща от кръга.

Останалите резултати от осмия кръг на Примера Дивисион:

Депортиво Ла Коруня - Валенсия 2:4

Леванте - Севиля 0:2