Бившият футболист на Арсенал Санти Касорла ще започне подготовка с Виляреал. Треньорският щаб на „жълтата подводница“ ще има последната дума относно бъдещето на 33-годишния футболист и това дали на него ще му бъде предложен нов договор.

„Санти Касорла е много обичан във Виляреал“, заяви президентът на клуба Фернандо Ройх.

„Той се намира в много деликатно положение заради своята контузия и операциите, които претърпя през последните 18 месеца. Вратите на клуба са отворени за него и ще му помогнем с всичко, което можем. Имаме отлични отношения с него. Ще видим какво ще ни предложи бъдещето“, добави Ройх.

33-годишният испанец напусна "артилеристите" след шест сезона в отбора.

Касорла не е играл от октомври 2016 година, когато получи травма в ахилеса, като от тогава до сега той премина през 11 различни операции, на една от които се наложи да му бъдат отрязани от кожата на ръката 8 см плът, които бяха зашити на глезена.

Касорла поднови тренировки с първия отбор съвсем наскоро.

Бившият капитан на Виляреал Маркос Сена, който в момента е почетен президент на клуба, заяви, че би искал да види Касорла обратно в отбора на "жълтата подводница".

Касорла ще започне подготовка с Виляреал, а в зависимост от състоянието на футболиста, старши треньорът на „жълтата подводница“ Кайеха ще прецени дали да му предложи договор.

Ако всичко с Касорла е нормално, той ще получи едногодишен договор.