Виляреал на практика е вторият сигурен испански участник в Лига Европа следващия сезон. "Жълтата подводница" взе важен домакински успех срещу Селта с 4:1 и вече само чудо може да го изхвърли от седмицата. 

Големият герой беше колумбийският голов хищник Карлос Бака. Нападателят беше неудържим за защитата на галисийците и наниза хеттрик в мрежата им. Пионе Систо върна едно попадение за Селта, но само толкоз. 

Мачът започна перфектно за домакините. В 13-та минута те поведоха след неадекватна реакция на защитник на гостите. Във въпросната ситуация Даниел Раба потърси Бака в наказателното поле, бранител на Селта трябваше да вземе топката и да я изчисти, но за сметка на това избяга от нея и позволи на колумбиеца да овладее, да финтира и да вкара - 1:0. 

Но все пак гостите успяха да изравнят в 34-та минута. Тогава Хосабед Санчес изведе на левия фланг датския национал Пионе Систо, той напредна и стреля от почти никакъв ъгъл, но точно през ръцете на вратаря и до гредата - 1:1. 

Отговорът на домакините беше светкавичен. Още в следващата атака Родриго Ернандес започна бърза атака и по перфектен начин изведе Карлос Бака зад защитата, той напредна и с мощен шут в горната част на вратата щеше да скъса мрежата за 2:1. 

Всичко приключи три минути по-късно. Тогава с дълъг извеждащ пас зад защитата беше намерен Даниел Раба, той нахлу в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията за непокрития Карлос Бака и той от 4-5 метра на празна врата направи 3:1. 

Този резултат се запази до продължението на редовното време, като в 93-та минута Саму Кастийехо се разписа след асистенция на Пабло Форналс и сложи окончателно точка на спора на "Ел Мадригал". 

След тази развръзка Виляреал събра 54 точки на шестата позиция и е с 8 повече от 8-ия Хетафе. Селта остава 11-и с 45 точки и въпреки че има своите шансове за Европа, по-вероятно е да не играе там следващия сезон.