Виляреал победи с 2:0 като гост Расинг Сантандер в мач от петия кръг на Примера дивисион. По този начин „жълтата подводница” поведе във временното класиране.

Нихат откри резултата в 39-та минута, а втория гол за гостите бе дело на Джузепе Роси в 76-та. Домакините завършиха мача с 10 човека, след като Алдо Душер бе изгонен с директен червен картон.

Валенсия също прибави три точки към актива си, след като се наложи на своя стадион „Местая” с 2:1 над Хетафе. Силва бе точен в 15-та минута за 1:0, а Вия в 31-та покачи на 2:0. Почетния гол за гостите отбеляза Браулио в 76-та минута.

Реал Мурсия загуби с 0:1 от Алмерия в мач, който бе изпълнен с картони. Мело вкара единственият гол в срещата в 41-та минута. Домакините завършиха мача с девет души, след като Гаярдо и Регейро бяха изгонени.

Осасуна не даде никакви шансове на Леванте и победи с 4:1. За отбора от Памплона бяха точни Валтер Пандиани в 31-та и 51-та минута и Хуанфран и Гарсия. Етиен отбеляза почетното попадение за гостите.

Майорка обърна Валядолид и от 0:2 след първото полувреме, стигна до крайното 4:2. Огбече и Виктор дадоха преднината от два гол за „бяло-виолетовите”, но през вторите 45 минути Нуньес, Виктор и на два пъти Аранго донесоха победата за „червените”.

Ла Коруня загуби с 0:2 от Рекреативо. Головете за отбора от Уелва отбелязаха Мартинс в 12-та и Гереро в 47-та минута.