Нарастващата разлика във финансовите възможности на Барселона и Реал (Мадрид) и останалите клубове в Испания убиват футбола в Примера дивисион, заяви президентът на Виляреал - Фернандо Роиг.

"Жълтите" загубиха с катастрофалното 0:5 като гости на шампиона Барселона в среща от първия кръг на испанското първенство, играна в понеделник. Реал (Мадрид) пък рагроми Реал (Сарагоса) с 6:0 в неделя.

"Ако желаят (Барселона и Реал), нека да играят мачове само помежду си. Оставете ги да играят по два двубоя. Това обаче не е добре за футбола. Имаме време още три или четири години. Ако нещо не се промени, убиваме испанския футбол", заяви Роиг.

Миналия сезон Барселона спечели титлата в Примера дивисион с актив от 96 точки. Реал (Мадрид) се класира на второ място с четири точки по-малко. Валенсия остана на трето място със 71 точки, а Виляреал зае четвъртата позиция с 62 точки.

В момента Реал (Мадрид) и Барселона са най-богатите клубове в света. Общите им приходи от телевизионни права от мачове в Примера дивисион са над 600 милиона евро.