Виляреал прекъсна лошата си серия, като се наложи с 2:1 над Рекреативо Уелва в мач от 32-я кръг на Примера дивисион. „Жълтата подводница” доминираше през по-голяма част от двубоя, но се наложи да обръща резултата, след като първи до гол стигнаха гостите. Успехът на Виляреал означава, че тимът продължава да диша във врата на Валенсия за четвъртото място в класирането, като изостава само на три точки от „прилепите”.

Хавиер Камунас изведе Уелва напред в резултата още в първата минута на срещата, възползвайки се от грешка на отбраната на Виляреал. Хосеба Йоренте обаче успя да изравни малко преди почивката, като чукна технично топката покрай стража на гостите в 39-та минута.

Победният гол за Виляреал ще бъде обект на сериозен дебат, тъй като падна от съмнителна засада на Кани. Нападателят изглеждаше зад защитата на Уелва, когато получи топката и вкара за 2:1, но реферът зачете попадението. Лагерът на Рекреативо бе видимо разгневен от решението на съдията, заради което остават на предпоследното място в Примера.

На противоположния полюс е друг застрашен от изпадане тим – Еспаньол, който днес се поздрави със страхотен успех над Спортинг Хихон с 3:0 като гост. За тима от Барселона тази втора поредна победа може да се окаже много важна в борбата за съхраняване на мястото в елита. Нене, Роман и Кайехон се разписаха за Еспаньол, а Хихон дори игра 15 минути с човек по-малко, след червения картон на Давид Барал.

В класирането Спортинг е 17-ти, а Еспаньол – 18-ти.