Виляреал измъкна победа от Атлетико Мадрид с 2:1 при гостуването си в испанската столица. За втори път в рамките на седмица, „жълтата подводница” успя да обърне мач в своя полза. След като миналата седмица стигна до 3:2 над Хетафе, изоставайки на два пъти в резултата, и днес като гост Виляреал сътвори обрат.

Шимао откри резултата в полза на Атлетико в 37-та минута, и с това попадение „дюшекчиите” се оттеглиха на почивката. Още в началото на втората част, в 49-та минута, Давид Фустер успя да изравни за 1:1. Така двубоят продължи равностойно, като и пред двата състава имаше възможности да поведат.

Всичко отиваше към логично равенство, но в последните секунди Хосеба Йоренте се превърна в големия герой за Виляреал, като отбеляза победното попадение. Йоренте се появи в игра едва в 81-та минута, на мястото на Роси, но за краткия си престой на терена успя да намери най-верния път към вратата на Серхио Асеньо. Именно Асеньо бе един от най-добре представилите се през целия двубой, но така и не успя да спаси последния опит на „жълтата подводница”.

След 14 кръга в Испания, Виляреал е в средата на таблицата с 18 точки, а Атлетико е на 13-та позиция едва с 13 точки в актива си.

В последния мач от кръга, Севиля гостува на Спортинг Хихон.