Отборите на Виляреал и Валенсия записаха победи в мачовете си от 10-ия кръг на Примера дивисион.

„Жълтата подводница“ се наложи с 2:1 над Севиля в среща, която се проведе на „Ел Мадригал“.

Домакините откриха резултата в 25-ата минута. След центриране от корнер Марио Гаспар получи топката в наказателното поле, успя да се пребори с трима защитници, да овладее и да стреля отблизо за 1:0.

В 61-ата минута Виляреал успя да удвои преднината си. Денис Суарес подаде на Седрик Бакамбу успоредно на голлинията, а последният не сгреши за 2:0.

В 76-ата минута след атака по лявото крило, Евген Коноплянка центрира, а Фернандо Йоренте се справи с опеката си в наказателното поле и засече за крайното 2:1.

Виляреал можеше да увеличи преднината си в 81-ата минута след като Денис Суарес уцели гредата, а в края на срещата Фернандо Йоренте не успя да се справи с вратаря на съперника, който улови след удар с глава.

След успеха Виляреал е на 4-о място с 20 точки, а Севиля на 9-о с 12.

В друг мач от съботната програма на испанския шампионат Валенсия се наложи с категоричното 3:0 над Леванте. И трите попадения паднаха след почивката.

През първото полувреме Софиан Фегули вкара топката във вратата на Леванте, но попадението не беше зачетено заради съмнителна засада.

В 63-ата минута главният рефер посочи бялата точка след нарушение на вратаря на гостите Рубен. Точен за 1:0 бе Пако Алкасер.

В 72-ата минута 22-годишният испански национал удвои преднината на своя отбор, след като се възползва от нова грешка на стража, който излезе да пресрещне нападателя на границата на наказателното поле, а Алкасер майсторски го прехвърли за 2:0.

В 80-ата минута Закария Бакали отправи красив, диагонален и много мощен удар за крайното 3:0.

След успеха Валенсия е на 6-о място във временното класиране с 15 точки, а Леванте е на дъното в Испания с едва 6 точки, колкото имат още Гранада (мач по -малко) и Лас Палмас.