Виляреал и Панатинайкос завършиха 1:1 в първия мач помежду си от 1/8-финалната фаза в Шампионската лига пред близо 25500 души на „Мадригал”.

И двата гола в срещата паднаха през второто полувреме. Карагунис откри за гостите с 59-та минута, а Джузепе Роси от дузпа в 67-та минута възстанови равенството.

В рамките на първата част мрежите на двата отбора останаха сухи, като повече за това можеха да съжаляват гостите от Гърция. Карагунис имаше няколко възможности да открие резултата от фаулове, но изпълненията му не бяха на ниво и двете нули на таблото се запазиха след 45 минути игра.

Все пак в 59-та минута Карагунис даде преднината за своя тим. Той успя да пробие през центъра на испанската отбрана и с хубав шут с десния крак прати топката в десния горен ъгъл на вратата на Виляреал за 1:0. Това е третият гол за играча в последните му шест мача в Шампионската лига.

„Жълтата подводница” все пак стигна до изравнителното попадение седем минути по-късно. В 65-та минута Джузепе Роси бе повален в наказателното поле на гърците от Вавжиняк и главният рефер отсъди дузпа. Потърпевшият се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и не сбърка за 1:1.

При 1:1 завърши и двубоя, като преди реванша в Гърция на 10 март, Панатинайкос е с леко предимство заради гола си на чужд терен.