Виляреал победи с 2:1 Реал Сосиедад като гост в ранния неделен мач от последния 38-и кръг на испанската Ла лига. И двата отбора вече си бяха осигурили места в Лига Европа, но мачът определи кой последния плейоф преди груповата фаза и кой ще участва и в третия квалификационен кръг. "Жълтата подводница" влезе в двубоя с пасив от три точки, но с успеха си успя да измести тима от Сан Себастиан, който остава на седмо място в крайното класиране.

Двата отбора показаха равностоен футбол под жаркото обедно слънце на "Аноета", но по-ефективни се оказаха гостите. Джовани дос Сантос откри резултата за Виляреал в 26-ата минута, а до края на първото полувреме статуквото не се промени.

През втората част отново Виляреал успя да реализира едно от положнията си, за да затвърди успеха си. Уче опъна мрежата зад Клаудио Браво в 69-ата минута след асистенция на Дос Сантос.

В последните минути Реал Сосиедад натисна, но не намери пролуки в защитата на съперника. Вместо да намалят или обърнат, домакините можеха да инкасират трети гол в някоя от контраатаките на Виляреал, осъществени в разредените пространства в противниковата половина.

Все пак отборът от Сан Себастиан стигна до гол във втората минута от продължението на редовнто време, дело на Карлос Вела. Вела свали топката към Гризман, вторият му я върна и мексиканският нападател от 10-ина метра вкара под плонжа на Хуан Карлос

За повече обаче не остана време и така Виляреал си осигури малко по-дълга лятна почивка предвид по-късния старт в Лига Европа.