Старши треньорът на Барселона Тито Виланова иска вратарят Виктор Валдес да остане в отбора и през следващия сезон, като по този начин ще изпълни договора си с клуба.

Валдес вече обяви, че няма намерение да подновява контракта си с отбора, а той му изтича през лятото на следващата година.

Виланова цели с този ход осигуряване на стабилност на вратарския пост. Ако средствата не достигнат за привличането на нов вратар, Валдес ще запази сегашната си роля в отбора. Ако обаче след подсилването на останалите звена на тима на разположение има около 10 милиона евро, ще бъде отправена оферта за Марк-Андре тер Щеген.

Тер Щеген е избраникът на техническото ръководство. За това свидетелстват както приближени на вратаря, така и посредници, работещи с Интер. „Нерадзурите“ са предложили своя вратар Самир Ханданович като разменна момента в опит да привлекат някого измежду Марк Бартра, Мартин Монтоя и Алексис Санчес, но са срещнали отказ за подобна сделка, мотивиран от това, че Барселона се е спрял на стража на Борусия Мьонхенгладбах. В случай, че бъде купен, Тер Щеген ще разполага с цял сезон за адаптация като резерва на Валдес.