Голмайсторът на испанския национален отбор за всички времена Давид Вия отрече да има някакъв проблем във взаимоотношенията си с другия нападател на „ла фурия“ Фернандо Торес.

По време на прословутия мач с Таити от груповата фаза на Купата на Конфедерациите на няколко пъти остана впечатление, че двамата избягват да комбинират един с друг, а при едно от попаденията Вия дори се разсърди на Хуан Мата защо е предпочел да подаде на Торес вместо на него.

Острието на Барселона обаче е на коренно различно мнение. „Двамата с Торес играем заедно от много време и сме си помагали един на друг“, заяви 31-годишният играч. „Знаем, че най-важното е Испания да продължи да печели трофеи. Индивидуалните награди – надявам се всички да отидат в испански играчи – са от второстепенно значение.“

„Дали искам прекалено много да вкарам? Не смятам, че случаят е такъв. Има дни, когато нищо не се получава, а в други се случва точно обратното. Разбира се, головете винаги са цел на нападателите, защото с тях си изкарваме хляба. Накрая обаче мислиш повече за шансовете, които си пропуснал, отколкото за тези, които си оползотворил.“

„Барселона? Искам да помогна на отбора, това винаги е била моята задача. Годината не беше най-добрата за мен. Не става дума за това, че дойдох на турнира за Купата на Конфедерациите някак по-назад от моите съотборници, но ситуацията е малко странна. Никога обаче не съм се чувствал като недосегаем. Аз съм просто футболист от отбора, който има огромно желание да печели“, завърши Вия.