Давид Вия е под въпрос за днешната последна контрола на Испания преди старта на Евро 2008. „Ла Фурия” приема САЩ, но както Вия, така и Серхио Гарсия почти сигурно няма да са на линия за мача.

Така селекционерът Луис Арагонес има на разположение само двама нападатели – Давид Гуиса и Фернандо Торес. Торес със сигурност няма да играе пълни 90 минути днес, но ще запише участие, тъй като все още се възстановява от контузия.

Давид Вия има болки в дясното бедро, след като снощи по време на тренировка получи неприятен удар в тази област. В следващите дни голмайсторът на Валенсия ще почива, а лекарският щаб е уверил Арагонес, че Вия ще бъде напълно готов за първия мач на „Ла Фурия” срещу Русия на 10-и юни.

„Травмата на Вия е това, което ни тревожи най-много,” призна лекарят на националите Хорхе Кандел, който днес разкри за контузиите в тима, включително и тази на Гарсия. „Той има травма в мускула, не е сериозна, но за да не се развие, трябва да го следим внимателно в следващите дни,” добави доктор Кандел.

Давид Силва пък притесни щаба на Испания, след като се оплака от възпалено гърло. „Имаме малки неприятности, той бе при специалист по уши, нос, гърло, и сливиците му са възпалени, но със сигурност ще може да играе, тъй като не се нуждае от някакво специално лечение,” разясни Хорхе Кандел.