Нападателят на Барселона Давид Вия заяви, че няма да празнува, ако успее да се разпише във вратата на бившия си клуб Валенсия. Двата тима излизат един срещу друг веднага след паузата в първенството следващия уикенд. Според звездата на Барселона, именно Валенсия е клубът, направил го футболиста, който е в момента.

„Много е специално за мен, защото Валенсия е отборът, в който бях много щастлив в изминалите пет години. Радвам се, че ще се изправя срещу тях и особено от факта, че ще мога да се видя с всички приятели и ще мога да се насладя на компанията им дори и за един ден”, коментира Вия.

„Първите ми стъпки бяха в Спортинг Хигон, а след това играх в Сарагоса. Клубът обаче, който ми даде всичко във футбола е Валенсия. В тези пет години стигнах до националния отбор, имах възможността да играя в Шампионската лига и имах шанса да се боря за много титли. Спечелих една и няма съмнение, че тези пет години са най-важните в моя живот. Благодарение на тях сега съм в Барса”, каза още нападателят на каталунците.

„Ще се опитам да отбележа. Аз съм професионалист и защитавам цветовете на Барса. Изпитвам голяма привързаност към Валенсия и за уважение към всички хора там и тези , които ме направиха по-добър, няма да се радвам, ако вкарам”, завърши Давид Вия.