Звездата на Барселона Лео Меси може да е в пика на своята кариера и пред него да има още много години на високо ниво, но редица млади таланти вече са сравнявани с него. Един от тях е южнокореецът Лий Сеун Ву, който показа защо е наричан "Новия Меси". 

16-годишният талант изригна по време на Азиатското първенство за своята възрастова група. В мача на националния отбор на родината си срещу Япония той надбяга цялата защита на противника и заби красив гол, точно в стила на именития си съотборник при каталунците. 

Името на младока нашумя през април, когато заради трансфера му Барса беше наказан с лишаване от правото да подписва с нови играчи за два трансферни прозореца. Каталунците обжалваха и това им позволи да подпишат с доста нови имена това лято. 

Но ако продължи да се развива по подобен начин и да показва страхотни качества, инвестицията в корееца и наказанието определено ще са се отплатили за "блаугранас". Вижте във видеото какво направи Лий Сеун Ву срещу Япония. Соловата му атака започва в 1:12 минута на репортажа.