Най-голямото дерби в Европа естествено не мина без българско присъствие. Колко точно са били сънародниците ни от тези 99 252 човека на „Камп Ноу“ в събота вечер няма как да се определи, но определено българските знамена намериха достойно място сред гъмжилото от синьо и червено.

Част от българите посетили Ел Класико пристигнаха в деня на мача като гости в кампанията на Еврофутбол „На футбол в Европа“. Щастливците, които получиха възможността да наблюдават на живо супер дербито между Барса и Реал Мадрид останаха очаровани от това, което видяха преди, по време и след срещата на „Камп Ноу“.

Българска реч около стадиона не липсваше. Тя обаче попадаше в потока на широкия букет от езици, които можеше да бъдат чути в зоната около и в стадиона. Българското знаме се вееше какво сред феновете на Барселона, така и сред малцината запалянковци на Реал Мадрид, които намериха място на една от най-високите точки на огромния стадион в каталунската столица.

Ясно е, че българите обичат футбола, а когато се играе мач от такава величина ние отново сме там. Може и малко, но с българското знаме в ръка.