Барселона победи Хетафе с 2:0 като гост, на реванша за Купата на Краля, и с общ резултат от 6:0 се класира за четвъртфинал, където ще срещне тима на Леванте.

Въпреки че вече си бе осигурил аванс от почти невъзможни за стопяване четири гола, тимът на Барселона излезе в много офанзивна формация. Лионел Меси и Неймар бяха заедно в титулярния състав, но Барселона загуби бразилеца още през първото полувреме заради контузия. За сметка на това Меси припомни защо е един от най-големите футболисти, като реализира и двете попадения, второто изключително красиво.

Още в четвъртата минута аржентинецът отправи много опасен удар, профучал покрай лявата греда на Кодина. Малко по-късно шут на Неймар мина на сантиметри от другата страна.

Хетафе, наясно със своята съдба, обаче също не се отказваше да търси възможности, и на два пъти в първия четвърт час създаде положения пред Хосе Мануел Пинто.

Играта продължи двуостро, но в 22-та минута настъпи доста неприятен момент за Барселона. Неймар при серия от финтове край аут линията сам подгъна десния си крак, и се свлече в болка. При опитите да се изправи минута-две по-късно, след медицинска помощ, но не успя да се прибере без помощта на лекарския щаб. На негово място в 27-та минута се появи Алексис Санчес.

След половин дузина удари към вратата на Хетахфе през първото полувреме, логичното се случи в 43-та минута. Логичният автор на гола - Лионел Меси, който бе на точното място, след като Фабрегас намери вляво в пеналта Тейо, и той с прострелно късо центриране прати топката право при аржентинеца, за когото остана да добави в мрежата за 0:1.

ВИЖТЕ ПЪРВИЯТ ГОЛ НА ЛЕО МЕСИ!

През второто полувреме Барселона продължаваше да атакува неспирно, като младокът Кристиан Тейо бе много активен, но целият тим на Тата Мартино действаше много добре.

В 63-та минута Лео Меси показа, че вече няма никакви следи от неговата контузия, като реализира виртуозно попадение. Той размина четирима защитници, а след това и вратаря на Хетафе, преди да прати топката в далечния ъгъл на мрежата.

ВИЖТЕ СТРАХОТНОТО ПОПАДЕНИЕ НА МЕСИ!

В заключителния половин час, двубоят се доиграваше, но пак имаше голови положения, и пред двете врати. Все пак, 2:0 за Барса се запази до финала на 90-те минути, и "каталунците" си тръгнаха победители от Мадрид, но може би и със сериозна загуба, след контузията на Неймар.

Шави ще запомни също двубоя, като №700 за себе си с екипа на Барселона.

ВИДЕО: Виртуозът Меси отново на ниво, Барса загуби Неймар в решен мач за Купата

източник: Gulliver/Getty Images