Валядолид излезе на второ място в Примера дивисион, след като спечели с 2:0 домакинството си на Леванте от втория кръг на първенството.

Футболистите на Леванте първи имаха възможност да вкарат гол, след като в 26-та минута Хуанлу намери Анхел в наказателното поле на Валядолид, но той не нанесе добър удар и Хайме спаси.

Две минути по-късно Хуанлу центрира в наказателното поле на Леванте, където Анхел стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Валядолид получи правото да изпълни дузпа, след като в 36-та минута Давид Наваро игра с ръка в наказателното поле на Леванте. Защитникът получи втори жълт картон и бе изгонен. Наказателният удар бе реализиран от Виктор Перес в 38-та минута.

В края на полувремето Рукавина имаше възможност да вкара втори гол за Валядолид, но след удара му топката излезе в аут.

Диоп фаулира Омар в наказателното поле на Леванте в 47-та минута и домакините от Валядолид получиха право да изпълнят втора дузпа. Виктор Перес отново бе точен от бялата точка в 48-та минута и направи резултата 2:0.

Домакините имаха надмощие до края на срещата, но направиха няколко сериозни пропуска пред вратата на Мунуа.

В 73-та минута Ел Жар центрира в наказателното поле на Валядолид, където Ибора стреля с глава, но топката срещна гредата.

Валядолид заема второ място във временното класиране с актив от 6 точки, а Леванте има само една след първите два кръга.


szólj hozzá: Valladolid 2-0 Levante Goals