Отборът на Барселона обърна Валенсия от 0:1 до 2:1 в мач от 7-я кръг на Примера дивисион, който се игра на Ноу Камп. По този начин каталунците се изравниха в челото класирането с по 16 точки заедно с Валенсия, но преди да са се изиграли всички срещи от потока.

Въпреки че момчетата на Пеп Гуардиола започнаха добре мача, с няколко добри атаки пред съперниковата врата, гостите поведоха в резултата в 38-та минута. Отбраната на испанския шампион допусна грешка, след бърза атака и центриране в наказателното поле, топката отскочи след рикошет до защитника Пабло Ернандес, който прати топката в мрежата за 1:0.

При този резултат двата тима се прибраха на почивка. Само две минути след подновяването на играта обаче каталунците стигнаха до изравнителното попадение.

Иниеста и Шави направиха за смях отбраната на Валенсия, Андрес завърши по най-добрия начин комбинацията с точен удар в долния ъгъл на вратата за 1:1.

В 65-та минута домакините стигнаха до трите точки. Карлес Пуйол изведе Барселона напред, след като засече центрирана топка с глава за 2:1.

До края на мача Давид Вия можеше да покачи резултата, но до нов гол така и не се стигна.

В крайна сметка каталунците се изравниха по точки с Валенсия. Двата тима имат по 16 точки на върха, следвани от Виляреал и Реал Мадрид.