В Севиля вече мислят главно за предстоящия финал в Лига Европа през следващата седмица. Мачът срещу Бенфика в Торино е в сряда, а испанците са наясно, че ги чака тежка битка.

Преди това Севиля има мач с Хетафе през уикенда, в който трябва да затвърди петото си място в Примера дивисион, но дори треньорът Унаи Емери призна, че мислите са насочени към мача след седмица.

„Ще играем в Хетафе, но нашата главна цел за края на сезона е мачът с Бенфика в сряда”, сподели специалистът. „Мачът в неделя може би ще ни помогне да задържим петото място. Ще позволи на тези играчи, които нямат нужда да почиват за финала в сряда, тъй като сме в намален състав за финала.”

„Познаваме Бенфика и знаем техния потенциал. Не трябва да помним как те са стигнали до финала. Те победиха Ювентус и Тотнъм и очевидно имат огромен потенциал. За нас това е предизвикателство, голямо предизвикателство.”

Само Ювентус, Интер и Ливърпул са печелили трофея три пъти, но Севиля ще се опита да се присъедини към тях. „Думата, която Унаи използва до сега е „настойчивост” и „вяра”, сподели вратарят Бето. „Работихме много и вярваме много в нашата работа и проекта на Севиля. Това е ключът за това къде се намираме в момента.”

Нападателят Бака допълни: „Ще бъде много трудно. Това бе фантастичен сезон (за Бенфика). Те завършиха над Порто, които са трудни за побеждаване. Мисля, че те ще покажат най-доброто от себе си, защото играеш финал само за да го спечелиш.”

Така смята и съотборникът му Иван Ракитич, според който задължително трофеят трябва да се върне в Севиля.

„Знаем, че историята на този клуб е велика, така че напрежението е голямо. Знаем, че те ще ни очакват, така че трябва да покажем най-доброто от себе си, да дадем всичко като отбор и като играчи. Финал се играе, за да се спечели. Ние ще бъдем там и купата трябва да дойде в Севиля.”