На истински голов спектакъл станаха свидетели феновете на Реал Мадрид само дни след като тимът им бе елиминиран от Борусия Дортмунд на полуфиналите на Шампионската лига. „Лос бланкос“ се наложиха с 4:3 над Валядолид в мач от 34-я кръг на Примера дивисион. Със спечелените три точки Реал Мадрид се приближи на 8 точки зад екипа на Барселона, който утре приема Бетис. До края на сезона остават 4 кръга.

Головете за „кралете“ бяха дело на Марк Валиенте, който си отбеляза автогол в 26-ата минута, Кристиано Роналдо, който се разписа на два пъти и Кака. За гостите с попадения се отчетоха Оскар Маркос, Хави Гера и Луис Састре.

Гостите демонстрираха самочувствие в началото на мача, като поведоха още в 8-ата минута. Грешка от страна на мадридчани позволи на Оскар Маркос да открадне топката, да напредне и да се разпише за своите – 1:0.

В 27-ата минута равенството бе възстановено. Ди Мария стреля, а топката среща крака на Марк Валиенте, като влезе във вратата на Валядолид – 1:1.

В 32-ата минута хубава комбинация между Анхел ди Мария и „кралската седмица“ донесе втори гол за „балета“, дело на Роналдо – 2:1. Радостта на възпитаниците на Жозе Моуриньо обаче продължи едва 3 минути. В 35-ата Пепе изпусна Хави Гера, който засече центриране от ляво на Омар и отново възстанови равенството – 2:2.

При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката. След подновяването на играта Реал натисна съперника си, а в 49-ата минута Кака се възползва от хубаво подаване на Карим Бензема в наказателното поле и покачи на 3:2.

В 70-ата минута Роналдо се разписа за втори път в мача. След центриране от корнер с глава засече за 4:2

Крайното 4:3 бе оформено в 88-ата минута, когато Луис Састе вкара наистина много ефектен гол. След изпълнение на корнер, топката бе избита, Састре я намери и от около 23 метра от въздуха вкара във вратата на Диего Лопес.

Така Реал Мадрид вече има 77 точки и заема 2-рото място. Валядолид е 12-ти с 40 пункта.


Real Madrid 4-3 Valladolid (All Goals) 04.05... by ourmatch