Носителят на Суперкупата на Европа Атлетико Мадрид продължава успешно защитата на титлата си от Лига Европа, след като драматично надигра с 1:0 у дома Виктория Пилзен в мач от втория кръг на Група B.

Така Атлетико продължи уникалната си серия от 15 поредни победи в евротурнирите, започнала на 3 ноември 2011 година (14 успеха поред в ЛЕ и 1 за Суперкупата).

Испанците имат голям шанс да запишат и 16-а победа на поред, тъй като в следващия си мач посрещат на своя стадион Висенте Калдерон аутсайдера в Академик Коимбра.

Срещу Виктория дюшекчиите бяха без голямата си звезда Радамел Фалкао, който изобщо не попадна в групата на треньора Диего Симеоне за двубоя.

Вероятно липсата на Фалкао бе основна причина Атлетико Мадрид да не можеше да материализира игровото си предимство срещу чехите до 93-ата минута на мача.

Тогава, в последните секунди на добавеното време, уругваецът Кристиан Родригес се възползва от асистенция на Емре Белозоглу и в сетния миг вкара победния гол за домакините с убийствен изстрел от около 30 метра.


Golazo del Cebolla Rodríguez by Emenderk

В другата среща от потока Академика Коимбра и Апоел Тел Авив направиха равенство 1:1 в Португалия, след като Салим Сисе даде преднина на домакините в 47-ата минута, а Омер Дамари изравни за израелците в 92-ата.

Класирането в Група B на Лига Европа след втория кръг:

1. Атлетико Мадрид 6

2. Виктория Пилзен 3

3. Академик Коимбра 1

4. Апоел Тел Авив 1