Испания се наложи с 2:1 над Уругвай в първия мач от група В от турнира за Купата на Конфедерациите. „Ла Фурия Роха“ бе прекалено добра, и доминираше по уникален начин през първото полувреме, тотално обезличавайки съперника. След почивката испанците дори не се напрягаха да играят, и случайно допуснаха гол в края, който да оформи скромния резултат.

Уругвай бе далеч от очакванията, като Оскар Табарес остави Диего Форлан на пейката, а топката почти не се срещна с двамата му стартови нападатели Единсон Кавани и Луис Суарес.

Испания нижеше бързите атаки с лекота, една след друга, с типичните си много подавания, дирижирани от Сеск Фабрегас, Андрес Иниеста и Шави. Както бе обявил, старши треньорът на тима Висенте дел Боске заложи на Икер Касияс на вратата, и още в началото на второто полувреме стражът записа гросмайсторските 1000 поредни минути на големи първенства, с допуснат един-единствен гол. До края на срещата Касияс извади още веднъж топката от мрежата си, но иначе нямаше изобщо работа в двубоя.

ВИДЕО: Твърде добра Испания би Уругвай с едно полувреме игра

източник: Gulliver/Getty Images

Мачът се игра под проливен дъжд в Ресифе, и още в петата минута Роберто Солдадо не успя за сантиметри да засече центриране отляво. Сеск Фабрегас шутира от дъгата пред наказателното поле, в 10-та минута, и нацели основата на гредата на Фернандо Муслера.

В 16-та минута уругвайската защита остави Иниеста сам срещу Муслера, и след изненадващ рикошет, за малко испанският халф да изненада вратаря, но в крайна сметка той укроти топката в ръцете си.

Резултатът бе открит в 20-та минута, след като мощен удар на Педро бе отклонен от Диего Лугано в собствената му врата. Попадението бе зачетено на сметката на испанеца, въпреки че уругвайският защитник я прати в мрежата.

Първото по-опасно положение за Уругвай дойде чак след половин час игра, когато топката хитро бе чукната от пряк свободен удар към Кавани, който обаче не успя да я засече добре с глава, и тя попадна в ръцете на Икер Касияс.

Само две минути по-късно, Роберто Солдадо увеличи преднината на Испания, след извеждащо подаване на Сеск Фабрегас, между обърканата защита на урусите. За прецизния Солдадо остана да прати с премерен удар топката в мрежата от 12-13 метра.

ВИДЕО: Твърде добра Испания би Уругвай с едно полувреме игра

източник: Gulliver/Getty Images

В 38-та минута последва нов бомбен удар за испанците, но Муслера успя да отрази шута от близо на Пике.

След почивката, Испания играеше невероятно спокойно, без абсолютно никакво намерение да разгромява Уругвай, и очевидно пожали съперника. Южноамериканският отбор се опита да осъществи някакъв натиск, но вместо това се оплете в безкрайната паяжина от подаванията на испанците.

Луис Суарес върна от пряк свободен удар едно попадение, но това стана чак в 88-та минута. С този свой гол, Суарес се изравни с Диего Форлан на върха в голмайсторската листа за уругвайския национален тим. Форлан също игра в последните двайсетина минути от срещата, без обаче да има никакъв успех срещу подредения в почти идеален вид тим на Испания.

ВИДЕО: Твърде добра Испания би Уругвай с едно полувреме игра

източник: Gulliver/Getty Images

С победата Испания удължи серията си от официални мачове без загуба до 26.

В другия двубой от групата, в понеделник от 22 часа играят Таити и Нигерия.

В следващите срещи, Испания ще се изправи срещу Таити, а Уругвай ще се опита да заличи негативното впечатление срещу Нигерия.