Въпреки че световният и европейски шампион Испания вече се готви за полуфинала срещу Италия в турнира за Купата на Конфедерациите, очевидно победата с 10:0 над Таити в груповата фаза все още вълнува хората по света. Някои от по-наблюдателните стигнаха чак дотам, че изровиха любопитен момент от мача между някогашните съотборници във Валенсия Давид Вия и Хуан Мата.

Дуото напълно опроверга поговорката, че „старата любов ръжда не хваща“, а причината бе поредният гол във вратата на островната държава. Мата си навлече гнева на Вия понеже избра да асистира не към него, а към настоящия си съотборник в Челси Фернандо Торес, който блесна с 4 гола в двубоя, останал в книгата с рекордите на турнира. Нападателят на Барселона, който имаше сходен инцидент и с Лионел Меси, прие тежко ситуацията и макар да поздрави Торес, на няколко пъти отказа да стори същото с Мата.

Племейкърът на лондончани опита да изглади нещата, но след кратка дискусия около централния кръг се отказа, докато ядосано размахваше ръце.