Главният рефер на мача Виляреал – Реал Мадрид (1:1) отнесе доста критики след края на срещата. Изглежда реферът има за какво да съжалява, след като показа два жълти картона на Марко Рубен, но не бе изгонен за червен такъв, въпреки че след това се появи опровержение, че първият картон не бил за деветката на домакините.

Доказателството идва във видео материал, който феновете на „белия балет“ побързаха да разпространят в социалните мрежи. На него се вижда, че в 20-та минута Рубен е официално предупреден с картон от съдията. Телевизията дори отбелязва този факт с надпис. В последствие се оказва, че е записан на Маркош Сена, което обаче все пак буди съмнения.

През второто полувреме футболистът отново вижда жълт картон пред себе си, но главният рефер не го гони от терена. В 55-та минута, след извършено от него нарушение, той отново е санкциониран... само с жълт картон.

За сметка на това, в края на мача втори жълт картон бе показан на Серхио Рамос, директен червен за Месут Йозил, а Жозе Моуриньо и Руи Фариа бяха изгонени от пейката.