Със съдийско рамо Реал Мадрид спечели с минималното 1:0 първия полуфинален мач за купата на Краля при гостуването си на Севиля на стадион „Санчес Писхуан” и направи сериозна крачка към класирането за финала на турнира.

Генералният мениджър на Реал Мадрид Хорхе Валдано все пак бе на трибуните на стадион „Санчес Писхуан”, въпреки че не бе в самолета на „белия балет” и пътува отделно от основната група.

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо за първи път заложи на схема 4-3-3, като в халфовата линия действаха Чаби Алонсо, Кедира и Ласана Диара, а в нападение действаха Роналдо, Бензема и Йозил.

Домакините започнаха силно мача и още в 3-та минута Ескюде можеше да вкара, но ударът му мина в страни от вратата на Икер Касияс.

В 12-та минута съдията на мача Алберто Ундиано Майенко спести минимум жълт картон на Ласана Диара, който влезе изключително грубо в краката на Серхио Санчес, който получи контузия в сблъсъка и бе заменен принудително.

Реал Мадрид поведе в 16-та минута, когато Карим Бензема напредна отдясно, след което премина през двама защитници на Севиля и прати топката покрай Андрес Палоп за 0:1.

Напрежението между футболистите нарасна и се наложи съдията на няколко пъти да усмирява играчите на двата отбора.

В даденото от съдията продължение на първото полувреме Луиш Фабиано излъга Икер Касияс и топката мина гол линията, когато Раул Албиол успя да я избие, но съдията Майенко не видя това и не зачете попадението.

През второто полувреме играчите на Реал Мадрид създадоха повече опасни положения, а домакините разчитаха на центрирания към Кануте и Фабиано.

В 73-та минута Рамос стреля акробатично със задна ножица, но топката мина над напречната греда на вратата на Севиля.

Шест минути по-късно „белия балет” направи невероятен пропуск, след като Роналдо остана сам срещу Палоп, но не успя да го преодолее, тъй като вратарят в последния момент докосна топката, но тя остана във владение на португалеца, който бе затворен от Алексис и върна към Йозил, който тотално разочарова и успя да спечели само корнер.

Севиля можеше да вкара изравнителен гол в 87-та минута чрез Негредо, но той пропусна.

След последния съдийски сигнал Икер Касияс бе ударен с бутилка, която бе хвърлена от феновете на Севиля, но вратарят на Реал Мадрид напусна терена без никакви проблеми. 

Така Реал Мадрид се приближи до финала за купата на Краля, като има добър аванс преди мача реванш, който е след седмица на стадион „Сантиаго Бернабеу”.