Отборът на Севиля победи с 3:1 Еспаньол като гост в мач от 13-я кръг на Примера дивисион. Точни за възпитаниците на Унай Емери бяха Федерико Фасио, Витоло и Карлос Бака. Почетното попадение за „лос перикотос“ падна през първата част и бе дело на Серхио Гарсия.

Двубоят започна повече от вихрено. Севиля поведе още в 2-ата минута чрез гол на Федерико Фасио. Той засече с глава по чудесен начин центриране от фаул и успя да изведе гостите напред за 1:0.

ВИДЕО С ГОЛОВЕТЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

В 11-ата минута след изпълнение на корнер, топката се озова във Витоло, който за втори път разстреля Кико Касия – 2:0. В минутите след гола „лос перикитос“ опитаха да се върнат в мача, като стигнаха до няколко ситуации, а в 24-ата минута усилията им бяха възнаградени. Домакините възстановиха интригата чрез попадение на капитана си Серхио Гарсия, който получи чудесно подаване, успя да се измъкне от опеката на бранител и с хубав техничен и прехвърлящ удар с левия крак прати топката в мрежата на Севиля – 1:2.

Това попадение не смути никак гостите, а в 30-ата минута Ракитич изпълни по чудесен начин фаул, но Кико Касия успя да се намеси авторитетно и да избие в корнер, след изпълнението, на който не последва особена опасност.

Двата състава се оттеглиха на почивка при този резултат, а с подновяването на играта, възпитаниците на Унай Емери потърсиха ново попадение, с което окончателно да предрешат изхода на срещата. Голът не закъсня и в 59-ата минута хубав индивидуален пробив на Карлос Бака завърши с гол на същия за 1:3.

В 85-ата минута Еспаньол остана с човек по-малко на терена. Виктор Санчес получи втори жълт картон и респективно червен.

Във временното класиране Севиля е 10-и с 16 точки, а Еспаньол е 15-и с 15 пункта.