Селта Виго постигна много важен успех в опитите си да излезе от зоната на изпадащите, като надигра с 3:1 гостуващия Валядолид. Срещата от 18-ия кръг в Ла Лига протече доста равностойно, с разменени периоди на надмощие, но в крайна сметка бившият тим на Христо Стоичков и Любо Пенев демонстрира по-висока ефективност пред гола.

На своя „Естадио де Балайдос“ играчите на Пако Ерера стартираха ударно и още в 9-ата минута откриха чрез звездата си Яго Аспас. Нападателят, който скоро може да получи повиквателна и за националния тим на Испания, се разписа след хубав пас на Михаел Крон-Дели.

Валядолид обаче се използва от разсеяната игра на домакините в следващите минути и в 12-ата получи 11-метров наказатателен удар за фаул на вратаря Хави Варас. Алберто Буено бе точен от бялата точка за 1:1.

След половин час игра съдията Карлос Веласко отсъди дузпа и за домакините, след като Баленсиага повали противник в наказателното поле и получи жълт картон. Аспас застана зад топката и без особено колебание вкара 8-ия си гол за сезона.

Домакините продължиха да доминират и в първите минути след паузата, а в 52-ата Алекс Лопес ознаменува усилията им със свиреп гол от 25 метра.


Celta Vigo 3-1 Real Valladolid - tapchibongda... by tapchibongda

До края Валядолид имаше 2-3 чисти положения за гол, но този път Хави Варас бе стабилен и съхрани трите точки за тима си.

Така Селта събра 18 точки и се измъкна от опасната зона, изкачвайки се до 15-о място.

Валядолид пък не помръдна от 11-ата си позиция със своите 22 точки.