Сарагоса спря серията от седем поредни победи на Реал Мадрид във всички турнири, и взе точка от именития си противник след 1:1 на „Ла Ромареда“. От своя страна, домакините обаче останаха без успех през 2013-та година в Примера дивисион, и остават точно над чертата на зоната на изпадащите.

С мисълта за предстоящия сблъсък с Галатасарай в Шампионската лига, Жозе Моуриньо даде почивка на Чаби Алонсо, Сами Кедира, Месут Йозил и Анхел Ди Мария, които останаха на пейката. Последните трима играха половин час през второто полувреме, но отсъствието им преди това се усети сериозно в креативността на „белите“.

Още в шестата минута Родри надбяга защитата на Реал и простреля Диего Лопес със страхотен удар, за да изведе Сарагоса напред. Роналдо изравни в 38-та минута с много прецизен шут с левия крак от 12-13 метра, в близкия ъгъл, под плонжа на вратаря.

През първото полувреме Реал не изглеждаше много концентриран, но след почивката се съвзе, и започна да реди положения. В 49-та минута Роналдо не успя да преодолее вратаря Роберто, Марсело от границата на малкия пеналт нацели гредата, а последният удар на Есиен не намери целта.

Десет минути по-късно останаха съмнения за фаул на Микаел Есиен в наказателното поле, срещу Елдер Пощига, но Ундиано Майенко остана безмълвен. Малко след това Жозе Моуриньо хвърли всичко в боя, с тройна смяна, пускайки в игра Кедира, Йозил и Ди Мария. Въпреки това, положенията за Реал се откриваха предимно пред Роналдо, но не бяха стопроцентови голови ситуации.

Домакините бяха по-активни в последните десетина минути, и в 79-та минута Сарагоса пропусна златен шанс, Монтанес центрира и Пощига стреля изключително близо до напречната греда с глава. В 85 отново Пощига бе в центъра на събитията, игра с глава, а Диего Лопес с върха на пръстите си отклони над гредата, за да спаси точката за Реал.