Хеттрик на голямата звезда Жонас донесе успех 3:0 на Валенсия при днешното домакинство срещу Осасуна от 15-ия кръг в Ла Лига. Бразилецът вече има 5 попадения в шампионата от началото на сезона и водещият реализатор на тима.

„Лос че“ обаче бяха улеснени допълнително от факта, че 75 минути играха с човек повече на терена. Малко след изминаването на първия четвърт час игра Франсиско Пунял свали опонент на тревата с безумно единоборство и съдията Карлос Веласко не се поколеба да му посочи пътя към съблекалните с червен картон в ръка.

В 24-ата минута Жонас за първи път затрудни сериозно вратаря на гостите Андрес Фернандес, като стреля силно под гредата, но испанецът парира удара.

Десет минути по-късно Серхио Каналес се приближи още повече до откриването на резултата. Бившият играч на Реал Мадрид получи пред дъгата и веднага стреля прецизно, но за негово съжаление топката се удари в напречната греда. Неговият съотборник Софиан Фегули първи стигна до кълбото, но добавката му премина на сантиметри покрай дясната греда.

В добавеното време на полувремето все пак логичното се случи. Бараган с чудесен пас намери Жонас в наказателното поле, а брезилецът с хладнокръвен удар в долния десен ъгъл откри.

Три минути след почивката кошмарът за гостите придоби още по-негативни измерения, след като Фегули проби по фланга и центрира, а Жонас с красиво изпълнение не остави шанс на Фернандес, насочвайки кълбото точно до дясната греда.

В 54-ата минута всичко за Осасуна приключи, след като Бараган проби отдясно и завъртя топката към Жонас. Нападателят се обърна към вратата и безпощаден шут, рикоширал в напречната греда, оформи класическото 3:0.

Няколко минути по-късно южноамериканецът бе близо да забие и четвърти гол в мача, но този път Фернандес реагира чудесно и изби изстреля на нападателя с глава.

ВИДЕО С ИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ЖОНАС - ТУК!

Така с успеха си Валенсия събра 20 точки и се върна в топ 10, където акостира на 9-ата позиция. Осасуна от своя страна все повече се приближава към зоната на изпадащите и със своите 13 точки има само една преднина спрямо първия тим под чертата – Алмерия.