Реал Мадрид спечели важни три точки на негостоприемния стадион „Сан Мамес”. „Белия балет” постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Атлетик Билбао от 31-я кръг на Примера дивисион.

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо извади революционен състав, като даде почивка на Кристиано Роналдо, Месут Йозил, Чаби Алонсо, Марсело и Рикардо Карвальо, които останаха на пейката. В игра през второто полувреме се появиха двамата португалци и Алонсо. Есекиел Гарай влезе в центъра на защитата, а Пепе игра като опорен полузащитник. Гонсало Игуаин поведе атаката, подкрепян от Кака и Ди Мария.

Още в 13-ата минута Анхел ди Мария проби остро по лявото крило, вратарят Горка Ираисос закъсня с реакцията си и събори аржентинецът, а съдията Клос Гомес посочи бялата точка и показа жълт картон на стража на домакините. Кака отбеляза от бялата точка третия си гол от началото на сезона.

Последваха силни минути за отбора от Мадрид и Гонсало Игуаин на два пъти можеше да вкара в 25-та и 26-та минута, но пропусна.

Аржентинецът Анхел ди Мария също имаше своите шансове в 36-та и 37-та минута, но пропусна да се разпише.

Второто полувреме започна кошмарно за домакините, след като в 52-та минута Кастийо избута Ди Мария в наказателното поле на Атлетик и съдията свири втора дузпа в полза на „кралете”. Кака отново бе точен от бялата точка в 53-та минута.

В 69-та Гранеро подаде към Кристиано Роналдо, който се освободи от опеката на Сан Хосе, а след това преодоля Горка Ираисос за трети път – 0:3.

След тази победа Реал Мадрид намали пасива си от лидера Барселона на пет точки, но каталунците играят по-късно с Алмерия на „Ноу Камп”. Реал Мадрид остава на втора позиция със 76 точки, а Атлетик Билбао се намира на шеста позиция с 45 точки.

szólj hozzá: At 0-3 Re All