Реал Мадрид победи с 1:0 като гост Еспаньол и се върна в битката за титлата в Испания, като се доближи на 5 точки от лидера Барселона, направил вчера 1:1 със Спортинг Хихон.

Тимът на Жозе Моуриньо на практика цял мач игра с човек по-малко, след като още във втората минута капитанът Икер Касияс бе изгонен. Вратарят излезе неразчетено напред и получи директен червен картон, след като фаулира Кайехон извън наказателното поле.

Реал стигна до успеха в каталунската столица с гол на Марсело в 24-ата минута. Левият бек бе изведен на добра позиция от Кристиано Роналдо и от много малък ъгъл успя да промуши топката в мрежата на Карлос Камени.

След изгонването на Касияс Моуриньо бе наредил на своите играчи да играят на контраатаки, които им се отдаваха отлично, като само множеството пропуски на Емануел Адебайор лишиха белия балет от по-убедителен успех срещу Еспаньол на стадион Корнея Ел Прат в Барселона.

На само пет точки зад Барса, Реал Мадрид ще дебне всяка грешка на съперника и ще се опита да направи шампионската битка наистина здрава. Еспаньол пък остана на шеста позиция в Примера дивисион.