Кристиано Роналдо отбеляза двете попадения при победата на Реал Мадрид с 2:1 като домакин срещу Ювентус в мач от група В от Шампионската лига. По този начин „белия балет” се нуждае само от още една победа, за да си гарантира класирането за осминафиналите на турнира.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА РЕАЛ МАДРИД НАД ЮВЕНТУС ВИЖТЕ ТУК!

Реал Мадрид имаше пълно превъзходство през по-голямата част от мача срещу своя съперник, като само на моменти Ювентус изглеждаше равностойно на „кралете”.

Първият опасен удар бе във 2-та минута по посока на вратата на Реал Мадрид, когато Клаудио Маркизио стреля, но Икер Касияс спаси.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 4-та минута, когато Анхел ди Мария пусна чудесен извеждащ пас към Кристиано Роналдо, който излезе сам срещу Джанлуиджи Буфон, а след това го преодоля и вкара в опразнената врата.

Ювентус вдигна оборотите и натисна своя съперник. В 14-та минута Карлос Тевес отправи далечен удар, но над напречната греда на вратата на Реал Мадрид. Пет минути по-късно Тевес отново изпробва силния си удар, като този път бе по-близо до целта, но топката отново излезе в аут.

Ювентус успя да изравни резултата в 22-та минута, когато Мартин Касерес центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Пол Погба стреля с глава, но Икер Касияс успя да спаси, но при добавката Фернандо Йоренте бе оставен непокрит и прати топката в мрежата на „белия балет”.

Реал Мадрид получи правото да изпълни дузпа, след като в 26-та минута Джорджо Киелини фаулира Серхио Рамос в наказателното поле на Ювентус, а съдията Мануел Графе посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Кристиано Роналдо в 28-та минута.

Реал Мадрид бе близо до това да отбележи трети гол в 31-та минута, когато след бърза контраатака Роналдо и Ди Мария комбинираха помежду си, а след това топката бе пусната към Карим Бензема, но той пропусна да вкара от чудесна позиция.

Ювентус отново се опита да притисне своя съперник, като в 32-та минута опасен удар на Пирло мина на сантиметри в страни от вратата на Реал Мадрид, а минута по-късно Касияс отрази силен шут на Тевес.

В началото на второто полувреме Ювентус остана с човек по-малко на терена, след като Киелини бе изгонен с директен червен картон за удар в лицето на Кристиано Роналдо.

Реал Мадрид можеше да предреши изхода от срещата в 59-та минута, когато Бензема получи топката на празна врата, но отблизо направи уникален пропуск.

Въпреки че останаха с човек по-малко на терена, футболистите на Ювентус не се примириха и дори пред тях се откриха няколко чудесни възможности да изравнят резултата. В 61-та минута Артуро Видал стреля опасно, но топката не успя да намери очертанията на вратата на Реал Мадрид. Джовинко стреля в 69-та минута, но слабо и Касияс спаси.

Реал Мадрид бе с човек повече на терена, но футболистите на Карло Анчелоти не успяха да вкарат трети гол, а големи пропуски направиха Алваро Мората и Кедира.

Все пак след този успех Реал Мадрид вече има 9 точки и се нуждае само от още една победа, за да си осигури класиране за осминафиналите на Шампионската лига, докато ситуацията на Ювентус в групата се усложни.

ВИДЕО: Роналдо взе скалпа на Ювентус, Реал Мадрид на победа от класиране за 1/8-финалите

В другия мач от групата Галатасарай победи с 3:1 като домакин Копенхаген.

Турският шампион реши изхода от срещата още през първото полувреме.

Фелипе Мело откри резултата в 10-та минута. Уесли Снайдер удвои преднината на Галата в 38-та минута.

Дидие Дрогба вкара дежурното си попадение в 45-та минута и покачи резултата на 3:0.

Копенхаген стигна само до почетен гол в 88-та минута, а негов автор бе Клаудемир.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ГАЛАТАСАРАЙ НАД КОПЕНХАГЕН ВИЖТЕ ТУК!

На 5-и ноември Ювентус приема Реал Мадрид, докато Галатасарай гостува на Копенхаген.

Класиране в група В:

1. Реал Мадрид 9 точки

2. Галатасарай 4

3. Ювентус 2

4. Копенхаген 1