Кристиано Роналдо спаси Реал Мадрид в дербито срещу Атлетико. Португалецът вкара изравнителния гол за „белия балет“ осем минути преди края на мача и по този начин донесе скъпоценна точка за своя отбор. Дербито на Мадрид от 26-я кръг на Примера дивисион, което се игра на „Висенте Калдерон“ завърши 2:2. По този начин „кралете“ остават начело в класирането на испанското първенство, като имат аванс от три точки пред „дюшекчиите“.

ВИДЕО ОТ ДЕРБИТО МЕЖДУ АТЛЕТИКО И РЕАЛ ВИЖТЕ ТУК!

Донякъде изненадващо старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остави на резервната скамейка Даниел Карвахал и Марсело, а пусна като титуляри Фабио Коентрао и Алваро Арбелоа.

Наставникът на Атлетико Диего Симеоне заложи на най-доброто, с което разполагаше.

Двубоят бе много нервен, а сблъсъците по терена бяха постоянни. Играчите на двата отбора максимално се провокираха.

Срещата започна по перфектен начин за Реал Мадрид, който поведе още в 3-та минута на мача. Анхел ди Мария изпълни късо корнер и разигра с Лука Модрич, след което аржентинецът центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Карим Бензема бе изпуснат от защитниците на домакините и отблизо вкара във вратата на Тибо Куртоа.

В 10-та минута на срещата бе една от най-дискусионните ситуации в мача. Диего Коща нахлу в наказателното поле на Реал Мадрид, но бе фаулиран от Серхио Рамос. Съдията Делгадо Ферейро обаче не свири дузпа, което вбеси нападателя на Атлетико Мадрид.

„Белия балет“ бе близо до това да вкара втори гол в 24-та минута. След добра комбинация между Анхел ди Мария и Карим Бензема, французинът стреля опасно, но Тибо Куртоа успя да избие топката в корнер.

Атлетико Мадрид изравни резултата в 27-та минута, когато Арда Туран подаде много добре към непокрития в наказателното поле на Реал Коке, а той с премерен удар разстреля Диего Лопес за 1:1.

Пепе и Диего Годин се спречкаха в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 38-та минута. Португалецът се опита да изпроси дузпа за Реал Мадрид, но съдията прецени, че трябва да покаже само по един жълт картон на двамата футболисти.

Домакините заиграха много силно в оставащите минути до края на първото полувреме. В 43-та Диего Коща бе много близо до това да вкара гол, но ударът му бе отразен от Диего Лопес.

Атлетико Мадрид обърна развоя на срещата в първата минута на добавеното време, когато Габи изненада с далечен удар от 30 метра Диего Лопес и прати топката във вратата му. Вратарят на Реал Мадрид определено има вина за допуснатия гол, въпреки че трима футболисти му пречиха на по-добрата видимост към топката.

Кристиано Роналдо стреля от фаул в 55-та минута, а топката се удари в ръката на Габи. Португалецът имаше претенции за дузпа, които обаче бяха подминати.

Реал Мадрид бе близо до това да изравни резултата в 62-та минута, когато Лука Модрич подаде към Карим Бензема, който стреля, но в страни от вратата на Куртоа.

Диего Коща се строполи в наказателното поле на Реал Мадрид в 64-та минута след съприкосновение с Алваро Арбелоа. Съдията правилно показа жълт картон на нападателя на Атлетико Мадрид за симулация.

Асистентът на Диего Симеоне - Херман Бургос веднага скочи на съдията Делгадо Ферейро, като протестира срещу неотсъдената дузпа. Арбитърът изгони Бургос от треньорската скамейка.

Гарет Бейл стреля опасно с глава в 67-та минута, но Тибо Куртоа спаси.

Домакините бяха изключително близо до това да вкарат трети гол в 69-та минута, но Диего Лопес спаси много опасен удар с глава на Диего Коща, като изби в корнер.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 82-та минута, когато Карвахал центрира в наказателното поле на Атлетико, където Бейл не успя да засече топката, но тя попадна в Кристиано Роналдо, който вкара в десния ъгъл на вратата на Тибо Куртоа – 2:2.

Реал Мадрид е на първо място с 64 точки, докато Атлетико Мадрид е с 61 точки.