Португалската звезда Кристиано Роналдо избухна с нови два гола и измъкна победата за Реал Мадрид с 3:1 при гостуването на Еркулес от деветия кръг на Примера дивисион.

Домакините поведоха още в 3-та минута, когато Кортес сложи топката на главата на Давид Трезеге, който с хубав удар с глава прехвърли Касияс за 1:0.

След това попадение футболистите на Жозе Моуриньо се опитаха бързо да изравнят, но играчите на Еркулес опасно контраатакуваха и пропуснаха да увеличат своята преднина.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 52-та минута, когато Роналдо стреля, но Калатаюд не се намеси убедително и Ди Мария при добавката прати топката във вратата на Еркулес за 1:1.

Реал Мадрид имаше надмощие, но направи сериозни пропуски пред вратата на Еркулес.

Все пак в 82-та минута след добър пробив Марсело достави топката до Бензема, който шутира, след което Калатаюд не се намеси убедително и изби топката в краката на Кристиано Роналдо, който на празна врата вкара за 1:2.

Само четири минути по-късно в 86-та минута Бензема получи добър пас, след което подаде към Роналдо, който прати топката под напречната греда за 1:3.

След тази победа Реал Мадрид продължава да е начело с актив от 23 точки, а Еркулес е на тринадесето място с 9 точки.