В двубой от 25-ия кръг на Примера дивисион лидерът в класирането Реал Мадрид постигна труден, но сладък успех с 1:0 като гост на Райо Валекано в малкото мадридско дерби.

Така тимът на Жозе Моуриньо поведе в борбата за титлата с 13 точки пред Барселона, който също ще играе в испанската столица в неделния ден, като от 22:30 часа гостува на Атлетико Мадрид.

През първото полувреме Райо Валекано оказа добър отпор на далеч по-именития си градски съперник и почивката дойде без гол да е паднал.

Класата на Реал все пак си каза думата в 54-ата минута, когато Месут Йозил изпълни ъглов удар, защитата на домакините не успя да изчисти топката, Кристиано Роналдо овладя и с гръб към вратата вкара рядко срещан гол с пета от около 8 метра.

В края на двубоя Райо Валекано се хвърли здраво за изравняване и изпусна няколко добри положения пред вратата на Икер Касияс, като кулминацията бе в 92-ата минута, когато аржентинецът Емилиано Арментерос направи невероятен пропуск, като от един метър не успя да вкара на празна врата.

Победата бе 9-а поредна за кралския клуб в Примера дивисион. А попадението на Кристиано Роналдо бе неговото 29-о в 23 изиграни мача от началото на сезона в Ла Лига, където води на Лионел Меси в класирането при голмайсторите.

Също така във всички турнири Роналдо се е разписвал в 8 от последните 9 мача на Реал, като в тях има общо 11 попадения от 18 януари насам.